Mensen zoeken

01. Algemeen
Er zijn verschillende manieren om mensen te zoeken via internet. Behalve de zoekfuncties op de sociale netwerksites kan gezocht worden op naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

02. De Telefoongids / Gouden Gids
Op detelefoongids.nl is mogelijk om op naam of onderwerp te zoeken in combinatie met een locatie. De mogelijkheid voor naam en/of onderwerp heeft te maken met de integratie van de Gouden Gids.

03. Google Maps
Via Google Maps kan behalve op locatie ook gezocht worden op namen van bedrijven of instellingen. Indien bekend wordt ook het telefoonnummer en de website weergegeven.
Met behulp van rode 'pinnen' op de kaart wordt ook aangegeven waar het betreffende bedrijf of de instelling is gevestigd.

04. Omgekeerd zoeken
Er zijn verschillende websites die de mogelijkheid bieden om behalve op naam, ook op adres, postcode of telefoonnummer te zoek.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:
- Gevonden.cc
- gebeld.nl
- nummerid.com

05. Wijzig vermelding
Als u heeft gemerkt dat uw naam niet juist vermeld is, kunt u dit wijzigen via mijnnummervermelding.nl.
Adresgegevens zullen moeten worden gewijzigd via telefonie aanbieder.

06. Privacy op sociale media
Alles wat je op internet plaatst kan door anderen worden gezien. Het kan ook leuk zijn om bepaalde dingen met andere mensen te delen, maar sommige dingen wil je niet met iedereen delen.
Daarom is het van belang dat je op websites als Facebook, Hyves, Google+, LinkedIn en andere sociale media bepaald wie wat kan zien.
Op Facebook is de standaardinstelling zo, dat als je een statusupdate plaats en een van je vrienden reageert daarop, dan kunnen alle vrienden van die betreffende vriend jouw statusupdate ook lezen.
Voor meer informatie over het wijzigen van deze instellingen, kijk op Privacy op sociale media.

07. 0900 alternatieven
Behalve mensen, kunnen we natuurlijk ook bedrijven zoeken. Probleem is tegenwoordig vaak dat bedrijven gebruik maken van 0900-nummers ofwel servicenummers.
Deze servicenummers hebben een vooraf bepaald tarief per minuut of per gesprek. Als met een mobiele telefoon wordt gebeld komen daar ook nog de kosten voor het bellen met een mobiele telefoon bij.
Op 0900alternatieven vindt u voor veel telefoonnummers een 'normaal' alternatief nummer. Tevens vallen deze normale nummers ook onder de gratis belminuten.

Let op: Computerservice Brassť kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade aan uw computer of uw bestanden door gebruik van de tips en trucs op deze pagina.