Facebook Tips

01. Privacy
De privacy op Facebook is standaad ver te zoeken, zonder dat u ervan bewust bent, kunnen meer mensen op Facebook uw activiteiten zien dan u wellicht lief is. Kijk op Privacy op sociale media voor meer informatie over privacy instellingen op Facebook.

02. Opties bij statusupdates
Als u een nieuwe statusupdate plaatst, dit kan een status zijn, maar ook een link, een foto of een video, dan staat dit (bij de standaard privacy opties) op Openbaar. Dit houdt in dat iedereen dit kan zien.
Je kunt per statusupdate aangeven wie de betreffende statusupdate mag zien, door op Openbaar te klikken. Je zit vervolgens een aantal opties.

Via de optie Aangepast, kun je aangeven wie de statusupdate wel of juist niet te zien krijgt.

03. Berichten aan andere personen.
Als u iemand via Facebook een bericht wilt sturen, dan kan dat op 2 manieren, op de persoonlijke pagina van die persoon via de knop (bericht-knop) of door rechts in het vriendenoverzicht op de betreffende persoon te klikken (chat-knop). Hier kun je ook dankzij het zien welke van je vrienden online zijn, een vriend die online is, kan snel reageren.

Let op: een bericht via de bericht-knop kunnen anderen in hun nieuwsoverzicht zien, een chat-bericht is een persoonlijk gesprek.

04. Nieuwsoverzicht
Het nieuwsoverzicht is uw persoonlijke startpagina van Facebook, hier staan alle reacties, statusupdates, 'vind ik leuks', links, foto's en filmpjes die anderen en u zelf plaatsen die u mag zien.
Ook scores, uitnodigingen of verzoeken van spelletjes komen hier te staan, heeft u meer dan 100 vrienden, dan worden reacties en meldingen van spelletjes in een apart deelvenster rechts boven de vrienden weergegeven.

05. Notificatieknoppen
Linksboven heeft Facebook een 3-tal notificatieknoppen:

Het getal in het rood geeft aan hoeveel ongelezen meldingen er zijn.
Vriendschapsverzoeken (hier staan meldingen als anderen u willen toevoegen als vriend, dit kunt u accepteren of weigeren.
Chatberichten (hier staan meldingen als anderen u een chat-bericht hebben gestuurd, dit kan ook als u niet ingelogd bent).
Algemene meldingen (hier staan meldingen als iemand op een bericht van u reageert).

06. Vriendschapsverzoek versturen
Een vriendschapsverzoek naar iemand sturen kan op meerdere manieren, maar in alle gevallen gebruik je de knop .
U kunt bovenaan in het zoekvenster zoeken naar personen, vind u de gezochte persoon, klik dan op de naam om de persoonlijke Facebookpagina te bezoeken en klik op Vriend toevoegen.
Een andere mogelijkheid is om naar de pagina van een vriend te gaan en te klikken op Vrienden om te kijken of hier personen bij staan waarmee u vriend wilt zijn.
Ook kunt u naar uw eigen vriendenpagina gaan, om te klikken op , hier worden vrienden van vrienden weergegeven.

07. Vrienden voorstellen
U kunt ook vrienden helpen door een voorstel te doen, ga naar de pagina van de betreffende vriend en klik op Vrienden - Vrienden voorstellen


Nu verschijnt een scherm met uw vrienden, hier kunt u bij de vrienden die u wilt voorstellen op de knop klikken.

Let op: Computerservice Brassť kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade aan uw computer of uw bestanden door gebruik van de tips en trucs op deze pagina.